راه اندازی کسب و کار شیرینی خانگی: پاسخ به ۱۰+ سوال {مهم}
آیا به کسب و کار شیرینی خانگی علاقه دارید؟
تمام اعضای خانواده و دوستان از شیرینی و کیکهای شما تعریف می کنند؟
علاقه دارید از راه این شغل یا ایده پولساز، میلیونر یا میلیاردر شوید؟
تبریک می گویم!
به راهنمای کامل راه اندازی کسب و کار شیرینی خانگی خوش آمدید.
اگر عاشق پخت شرینیهای خوشمزه خانگی هستید و قصد دارید از این راه به درآمدهای بالا برسید، این مقاله کاملاً مناسب شماست.
افراد زیادی با مراجعه به پشتیبانی سایت، از ما درخواست می کردند تا درباره راه اندازی کسب و کار شیرینی خانگی اطلاعات کاملی به آنها بدهیم.
نکته: برای یادگیری نکات طلایی در شروع کسب و کار، حتماً کتاب زیر را دانلود کنید
ما هم تصمیم گرفتیم تا در یک مقاله کاملاً رایگان به مهمترین سوالات شما درباره شغل شیرینی پزی خانگی، پاسخ دهیم.
تمام این پاسخها با تحقیق و پرس و جو از افراد موفق، جمعآوری شده است.
بنابراین اگر می خواهید با راه اندازی کسب و کار شیرینی خانگی، از پختن تا فروش آن آشنا شوید و یک شغل پر سود برای خودتان ایجاد کنید، حتماً تا آخر این نوشته همراه من باشید.
توصیه می کنم تمام سوالات را با دقت بخوانید، چون در بین آنها گنجهای فراوانی برای افزایش درآمد پنهان شده است!
مقاله پیشنهادی :
پیشنهاد می کنم اگر هنوز تصمیم قطعی برای انتخاب یک شغل نگرفتهاید ، مقاله زیر را مطالعه کنید.
در این مقاله به صورت قدم به قدم صاحب یک کسب و کار عالی می شوید.
فهرست مطالب
- معرفی کسب و کار شیرینی خانگی
- 1. مزایای کسب و کار شیرینی و کیک خانگی چیست؟
- 2. معایب شغل شیرینی خانگی چیست؟
- 3. هزینه تجهیزات کارگاه قنادی خانگی چقدر است؟
- 4. آیا برای کسب و کار شیرینی خانگی به مجوز احتیاج داریم؟
- 5. چگونه شیرینی پزی را یاد بگیریم؟
- 6. برای شیرینی پزی در خانه به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
- 7. درآمد شیرینی پزی خانگی چقدر است و مشتریان من چه کسانی هستند؟
- 8. باید چه مواردی را برای راه اندازی شیرینی خانگی رعایت کنیم؟
- 9. برای رسیدن به درآمدهای بالا در شغل شیرینی خانگی چه کار کنیم؟
- 10. آیا نقشه راهی برای کسب و کار قنادی خانگی وجود دارد؟
- 11. برای بازاریابی و فروش شیرینی و کیک خانگی چه کار کنیم؟
معرفی کسب و کار شیرینی خانگی
شغل شیرینی و کیک خانگی جزو مشاغل بسیار پر درآمد و لذتبخش در منزل است.
علاقه مردم ایران به شیرینی و کیک ، یک قدمت تاریخی و عجیب دارد، که همین مسئله باعث شکلگیری انواع کیک و شیرینیجات در کشور ما شده است.
با توجه به تعاریف بالا و رعایت نکات بازاریابی و فروش ، شما سود فوقالعادهای را به دست می آورید.
جالب اینجاست که اگر عاشق این حرفه باشید، گذر زمان را احساس نمی کنید، چون در دنیایی پر از عطر و زیبایی قرار گرفتهاید.
تصوّر کنید که هر روز وقتی از خواب بلند می شوید، لیستی متفاوت از سفارشات شیرینی را می بینید که شما را به سمت یک تجربه و چالش لذتبخش هدایت می کند.
در صورتی که علاقهمند به کسب و کار شیرینیپزی باشید، می توانید با کمترین امکانات این شغل را در خانه شروع کنید.
به شما اطمینان میدهم که جز لذت بردن و کسب درآمد عالی، مسئله ناراحت کنندهای را تجربه نمی کنید.
حالا اگر می خواهید در کسب و کار شیرینی خانگی موفق شوید ، سوالات و پاسخهای زیر را با تمرکز بالا بخوانید و در دفتری یادداشت کنید.
1. مزایای کسب و کار شیرینی و کیک خانگی چیست؟
دلایلی مثبتی برای این کسب و کار وجود دارد که باعث شروع آن می شود، از جمله :
مسلماً برای تمام مشاغل، از جمله کسب و کار شیرینی خانگی، نکات منفی هم وجود دارد، مثلاً:
طبیعتاً برای آغاز هر نوع شغلی احتیاج به کمی سرمایه اولیه دارید. هزینههای مثل :
امّا در کسب و کار شیرینی خانگی، بعضی از موارد بالا حذف می شود. حالا در ادامه، هزینههای مهم را برایتان توضیح می دهم. خوشبختانه، اوایل در کسب و کار شیرینی خانگی، احتیاج به تجهیزات زیادی ندارید. تجهیزات معمول این شغل به ترتیب زیر است:
فقط توجه داشته باشید که بعد از کمی پیشرفت در کسب و کار شرینیپزی، متناسب با میزان سود خودتان یک فِر مخصوص قنادی بخرید. این فرها در اندازههای مختلفی ساخته شدهاند و باید متناسب با نیروی کار و میزان مشتری خود، یک نمونه را انتخاب کنید. بنابراین با افزایش مشتریان، باید سراغ خرید فرهای بزرگتر بروید. اوایل باید از آشپزخانه خودتان استفاده کنید، ولی بعد از کمی پیشرفت، یک اتاق 10 الی 15 متری برای شیرینیپزی بسیار مناسب است. باید اتاق شما به گاز دسترسی داشته باشد. معمولاً برای شروع شیرینیپزی خانگی، یک نفر نیروی کار کافی است. امّا با رشد کسب و کار، باید دو نفر باشید، که برای آن هم می توانید از اعضای خانواده کمک بگیرید. اگر باز هم احساس کردید که نمی توانید به تمام کارها برسید، یک نیروی کار استخدام کنید. هزینه نیروی کار برای شیرینیپزی خانگی به دو صورت داده می شود: البته در مورد دوم، باید مجوز فعالیت را گرفته باشید و مالیات و بیمه آنها را بدهید. به صورت دقیق نمی توان هزینه بستهبندی را تعیین کرد، این مسئله کاملاً بستگی به نوع بستهبندی، خلاقیت و ابتکار شما دارد. بهتر است زمانی که شکل بستهبندی را مشخص کردید، مواد اولیه ساخت آن را به صورت کلی خریداری کنید تا هزینههای آن کاهش پیدا کند. حتماً برای خرید مواد اولیه در کسب و کار شیرینی خانگی به عمده فروشیهای لوازم قنادی مراجعه کنید تا بتوانید به صورت فله یا عمده خریدها را انجام دهید. این کار در کاهش هزینهها نقش زیادی دارد. هزینه مواد اولیه به صورت ماهانه، رابطه مستقیم با تعداد سفارشات شما دارد. مثلاً اوایل ماهی یک میلیون و بعد از پیشرفت کسب و کار، ماهی 10 میلیون تومان و بیشتر! هزینه کردن برای تبلیغات، کاملاً بستگی به شما و میزان بودجه مشخص شده دارد. امروزه به علّت وجود شبکههای اجتماعی، دیگر نیازی به تبلیغات پولی ندارید و اگر به اصول بازاریابی شبکههای اجتماعی مسلّط باشید، به راحتی رشد می کنید. امّا اگر در همان شبکه اجتماعی، تبلیغات پولی انجام دهید، سریعتر رشد می کنید. نکته: هزینه تبلیغات از 200 هزار تومان تا چندین میلیون تومان متغیر است. برای تبلیغات دو مدل هزینه دارید : توصیه می کنم عکاسی تبلیغاتی را خودتان یاد بگیرید تا هزینههای آن کاهش پیدا کند. عکاسی تبلیغاتی را می شود به راحتی با سرچ در گوگل و دیدن ویدئوهای آپارات و یوتیوب، به صورت رایگان یاد گرفت. برای یادگیری حرفهایتر هم کافی است یک دوره کوتاه عکاسی تبلیغاتی را به صورت آنلاین ببینید. در ضمن احتیاج به دوربین حرفهای هم ندارید و می شود با گوشی موبایل هم عکسهای بسیار حرفهای گرفت! نمونه فیلم عکاسی تبلیغاتی: در ابتدای شروع کار، به علت این که تعداد مشتریان زیاد نیست، به هیچ مجوزی احتیاج ندارید. امّا زمانی که احساس کردید کسب و کارتان در حال پیشرفت است، باید سراغ اخذ مجوز بروید. برای گرفتن مجوز شرینی خانگی، اول باید کارت بهداشت بگیرید و بعد مجوز کسب و کار؛ من مراحل اخذ هر دو را در زیر عنوان میکنم : گرفتن کارت بهداشت، نشاندهنده این است که شما دارای بیماریهای انگلی، واگیردار، قارچی و ….. نیستید. کارت بهداشت فقط توسط مراکز بهداشت شهرستان منطقه زندگی خودتان ارائه می شود. بعد از این که تمام مدارک را آماده کردید و تحویل دادید، کارشناس صنف برای بازدید به محل مراجعه می کند. کارشناس تمام موارد بهداشتی و ایمنی را بررسی می کند. در مرحله بعد هزینه تعیین شده را پرداخت می کنید تا پروانه کسب برایتان صادر شود. نکته: حتی اگر همهی اطرافیان از شیرینی خانگی شما تعریف می کنند، باز هم باید برای یاد گرفتن فوت و فن درست و اصولی این شغل، آموزش ببینید. پس اگر می خواهید به صورت حرفهای وارد این شغل شوید، یک دوره آموزشی را بگذرانید. معمولاً طول مدت این دورهها، یک تا دو ماه است و هزینه آن با توجه به شاخهای که انتخاب می کنید، تفاوت دارد. از ۲۰۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان! در بعضی از مراکز آموزشی، مُلزم به آوردن مواد اولیه هستید و در بعضی دیگر خودشان مواد اولیه را تهیه می کنند و هزینه بیشتری هم از شما می گیرند. باید توانایی زیادی در زمینه پخت انواع شیرینی و کیک داشته باشید تا بتوانید آنها را در طعم و مزه مختلف آماده کنید. مهمترین مهارتها برای پیشرفت در کسب و کار شیرینی و کیک خانگی به ترتیب زیر است : هر کدام از مواد قنادی، طعم و ویژگیهای خاصی دارند که باید با آنها آشنا باشید. در مرحله بعد باید با ابزارهای شیرینی پزی و نحوه کارکرد آنها اطلاعات کامل داشته باشید. حواستان باشد که بعضی از مواد اولیه قنادی با روش خاصی آماده می شوند، پس در مورد آن تحقیق کنید. تزیین شیرینی خانگی یکی از مهمترین بخشهای این کسب و کار است که باید در بهترین حالت ممکن، آن را انجام دهید. بنابراین فقط طعم و مزه شیرینی نیست که اهمیت بالایی دارد، بلکه تزیین آن هم به اندازه طعم، مهم است. بدانید که زیبایی مواد خوراکی، مهمترین عامل جذب مشتریان است، پس این مسئله را فراموش نکنید. امروزه تمام رشتهها در هر زمینهای به شدت در حال رشد کردن است و شیرینی پزی هم از این مسئله مستثنا نیست! هر روز روشها و ایدههای جدیدی در صنعت کیک و شیرینی به وجود می آید و اگر قناد به خوبی از آنها اطلاع داشته باشد، صدها پله از رقبای خودش جلو میزند! برای بروز کردن اطلاعات خودتان از سه منبع استفاده کنید :
برای دیدن نمونه کیک و شیرینیهای مختلف، قند شکن خود را روشن کنید و وارد لینکهای زیر شوید: برای خودتان در پخت یک نوع شیرینی یا کیک، شهرت به دست بیاورید. به معنای دیگر، یعنی در یک مدل شیرینی یا کیک، تخصص خاصی پیدا کنید. در این صورت تمام مشتریانتان، شما را با آن می شناسند. مثلاً تا چشمشان به کوکی می افتد، می گویند: کوکی، فقط کوکیهای لیلا خانم! باید راز یا فرمول پخت شیرینی خاص خودتان را هم به هیچکس نگویید. هر چند مدت هم، یک مدل به شیرینیهای مخصوص خودتان اضافه کنید. بهترین مکان برای ایده گرفتن، همان جستجو در گوگل و سایت یوتیوب است. سرعت عمل در هر کاری اهمیت دارد. زمانهایی پیش می آید که به شدت سرتان شلوغ است و باید تمام کارهای خودتان را به درستی مدیریت کنید. البته نگران نباشید، چون هر چقدر تمرین و تجربه کنید، سرعت عمل شما هم در کسب و کار شرینی خانگی زیاد می شود. از خصوصیات یک قناد خانگی، مسئولیت پذیر بودن اوست. اگر در زمان تعیین شده سفارش را به مشتری ندهید، مطمئن باشید دیگر از شما خرید نمی کند! پس در این مسئله وسواس به خرج دهید و شیرینی یا کیک خانگی را در زمان مشخص شده، با بهترین کیفیت به دست مشتریان برسانید. تاکید می کنم که کیفیت را فراموش نکنید، شما با سلامت مشتریان سرو کار دارید و باید از بهترین مواد اولیه برای پخت محصولات استفاده کنید. آشپزخانه و محیط کار، باید همیشه تمیز و مرتب باشد. تمیز بودن یک قناد باعث به وجود آمدن تمرکز ذهنی می شود. مطمئن باشید که اگر مطالب این سایت را به خوبی دنبال کنید و ترفندهای رشد کسب و کار را به درستی یاد بگیرید، بعد از مدتی مشتریان شما فوقالعاده افزایش پیدا می کند. آن زمان است که باید مدیر خوبی باشید و بتوانید با گروه کار کنید. من در سلسله مقالاتی، کار گروهی را آموزش می دهم، فقط ایمیل خود را در سایت وارد کنید تا تیمم شما را از انتشار آن مطلع کند. رسیدن به درآمدهای بالا در این کسب و کار، ملزم به رعایت نکات خاصی است. اگر فقط دستپخت خوبی دارید و می خواهید به شیوههای سنتی برای محصولات خود مشتری پیدا کنید، مطمئن باشید که در بازار امروز ، پیشرفت چندانی نخواهید داشت. امّا اگر در کنار دستپخت خوب، مهارتهای بازاریابی، فروش و رشد کسب و کار را یاد بگیرید، به درآمدهای فوقالعاده زیادی می رسید! پس این بدان معناست که میزان درآمد در این شغل، بستگی به مجموعهای از مهارتهای شما دارد. با رعایت نکات نوشته شده در بالا، بعد از مدتی کسب و کارتان در خانه رشد می کند. در مرحله بعد باید هر ماه، مقدار قابل توجهای از درآمد خود را برای خرید تجهیزات بیشتر کنار بذارید. بعد از یک سال می توانید مجوز یک کارگاه کوچک یا متوسط را بگیرید و آن را تاسیس کنید. با این کارگاه، درآمد بالای 20 یا 30 میلیون تومان را به دست می آورید. دیگر از آن به بعد فقط رشد می کنید؛ البته به شرطی که هرگز آموزشهایی که به شما می گویم را ترک نکنید و همیشه آنها را انجام دهید. حالا می رسیم به مشتریان شما : برای محصولات خود بسته بندی خوبی طراحی کنید و یک نمونه به آنها بدهید. سعی کنید شیرینیها را در بستهبندیهای کوچک قرار دهید. به آنها بگویید تا محصولات شما را برای تست در فروشگاه خود قرار بدهند. اگر مشتریان از شیرینی خانگی شما رضایت داشته باشند، برنده شدهاید! از آن به بعد دیگر همیشه سفارش دارید و مغازه یا فروشگاه آنها، از محصولات شما پُر می شود! در بیشتر اوقات مشتریانِ این مکانها در کنار هر سفارشی، درخواست یک دِسر یا شیرینی می کنند. این مراکز، دسر و شیرینی را از بیرون تهیه می کنند. جالب این است که وقتی وارد رستوران یا کافه می شوید در منوی آنها گزینه کیک و شیرینی خانگی وجود دارد و معمولاً هم مشتریان به محصولات خانگی علاقه بیشتری دارند. بنابراین کافه و رستوران را از دست ندهید، آنها مشتریان همیشگی شما هستند. مراکز تشریفات و تالارها به علّت برگزاری مراسمات متعدد، به حجم بالایی از شیرینی و کیک احتیاج دارند! مراسمهای مثل :
میزان حجم سفارشات آنها بسیار بالاست و من نکاتی به شما می گویم که یاد می گیرید چگونه با آنها ارتباط برقرار کنید و با یک مذاکره عالی، همکارشان شوید (می توانید از بازاریاب یا ویزیتور حرفهای هم استفاده کنید). در صورتی که از محصولات شما رضایت داشته باشند، صاحب مشتریان بزرگ با سود بی نظیر شدهاید. چون محصولات شما خاص هستند. نکته: در همکاری با تالارها و مراکز تشریفات به تعهد کاری، کیفیت محصولات و خوشقولی اهمیت زیادی دهید. این دسته از مشتریان کسانی هستند که از طریق فعالیت در شبکههای اجتماعی با شما آشنا شدهاند. حواستان باشد که آنها را دستکم نگیرید! به نظر خودم آنها مهمترین افراد برای شما هستند و باعث می شوند شهرتی فراوان پیدا کنید! یکی از افراد مشغول در این کسب و کار که از نزدیک با او آشنا هستم ، تنها در یک کارگاه محلی به اندازهای مشهور شده که فقط در روز مادر ، 1000 کیک فروخت. پس هیچوقت مشتریان شخصی را فراموش نکنید، آنها وفادارترین نوع مشتری هستند! حتماً در شغل کیک پزی یا شیرینی پزی خانگی به سه مورد زیر توجه کنید :
خیلی از افراد در زمان شروع این شغل، احساسی می شوند و با خودشان می گویند: من از امروز باید تمام کارهای خودم را رها کنم و مشغول کسب و کار شیرینی خانگی شوم! امّا این نوع فکر کردن نادرست است و باعث رسیدن به دو نتیجه کاملاً اشتباه می شود! نتیجه نادرست اول : در شما نوعی ترس و وحشت ایجاد می شود، ترسهای مانند: چگونه باید این کسب و کار را شروع کنم؟ چقدر باید هزینه کنم؟ آیا می توانم درآمد بالا به دست آورم؟ نتیجه نادرست دوم : تصمیمات احساسی در کسب و کارها، نوعی خوشبینی بدون استراتژی ایجاد می کند و این خوشبینی باعث می شود که با خود بگویید: من دستپخت بسیار عالی و بینظیری دارم و در مدت چند هفته به بهترین شیرینیپزی خانگی تبدیل می شوم و درآمدهای بسیاری به دست می آورم! امّا صادقانه می گویم : یک کسب و کار قنادی خانگی در حقیقت به این صورت نیست! در واقع نه تنها در شیرینی پزی، بلکه هیچ شغلی به این شکل نیست! اگر کسی به شما گفته که با یک شغل شیرینی خانگی، در مدت کوتاهی به درآمدهای بالا می رسید، یا دروغ گفته و یا اطلاعی از آن ندارد. من به شما قول می دهم که از طریق این شغل به درآمدهای بالا می رسید، امّا این اتفاق در مدت چند هفته امکانپذیر نیست! حالا که با تفکرات غلط بالا آشنا شدید، من به شما نکاتی را می گویم که راه درست را پیدا کنید. اگر طبق نکات بالا عمل کنید، به تدریج رشد می کنید و می توانید در عرض یک سال صاحب یک کسب و کار شیرینی خانگی با درآمد عالی شوید. مزیّت این شغل این است که شما مدیر خود هستید و همهچیز در دستان خودتان قرار دارد. مثلاً هر موقع برای خانواده مشکلی ایجاد شود، یک هفته کار را تعطیل می کنید تا آن مشکل بر طرف شود. رشد یک درخت سه مرحله دارد : بله؛ من در زیر آن را شرح می دهم : پاسخ سوال 10 طولانی و مهمترین بخش این نوشته است! در ابتدا باید فروش شیرینی خانگی را از افراد نزدیک و دوستان خود شروع کنید. تمام کسب و کارها از همین نقطه شروع می شوند. اوایل باید به این کار، به چشم یک شغل نیمه وقت نگاه کنید. فرض می کنیم شما کارمند هستید، بنابراین اول، فقط پیجشنبهها را به شیرینی پزی اختصاص دهید. زمانی که مشتریان شما افزایش پیدا کرد، جمعه را هم اضافه کنید. پولی که به دست آوردید را خرج نکنید، آن را برای هزینه آموزش دیدن کنار بگذارید. می توانید شیرینی پزی را بعد از برگشتن از کار خود و در آخر شب یا آخر هفته انجام دهید (توصیه من آخر هفته است). کسب و کار قنادی خانگی، اینگونه شروع می شود! نکات زیر در مورد نامگذاری درست و اصولی است :
نکته: قبل از قیمتگذاری به نکات زیر دقت کنید : در قیمت گذاری ، مراحل زیر را در نظر بگیرید : در این مرحله شیرینیهای خود را خوشمزهتر کنید و کیفیت آنها را بالا ببرید. باید آموزش ببینید و محصولات جدید را یاد بگیرید. مدام خودتان را به چالش بکشید و انواع جدیدی از شیرینی را بپزید، برای این کار از کتابهای آموزشی و ویدئوهای یوتیوب استفاده کنید. حواستان باشد که اگر درباره یک روش پختن شیرینی، تحقیق کافی نکنید، شکست می خورید. یکی از معایب پختن و تست کردن شیرینی جدید، آن هم بدون تحقیق، هدر رفتن مواد اولیه است، این مسئله باعث می شود، پولتان را از دست بدهید. مثلاً اگر قبل از درست کردن یک مدل کلوچه یا کوکی جدید، دستور آن را در کتابها و مقالات مختلف مطالعه کنید و اکثر ویدئوهای یوتیوب در مورد آن را هم ببینید، به احتمال 90 درصد اولین کوکی یا کلوچه شما عالی می شود! در این قسمت، یک اکانت شبکه اجتماعی باز کنید، امّا حواستان باشد که فعلاً وقت زیادی برای آن نگذارید. فقط در آن به محکم کردن روابط خود با اعضای خانواده و دوستانی که از شما خرید می کنند اهمیت دهید. اوایل نباید به لایک، کامنت و …. اهمیت دهید؛ اولویت اول، بالابردن کیفیت محصولات است. آزمون و خطا کردن برای موفقیت در هر شغلی طبیعی است، معمولاً یک کسب و کار شیرینی پزی خانگی تا به مشتریان و درآمد ثابتی برسد، 3 الی 4 سال طول می کشد. امّا شما با آموزش دیدن این زمان را به شش ماه کاهش می دهید. تبریک می گویم! حالا دیگر تعداد مشتریان کسب و کار شیرینی خانگی شما رشد قابل توجهای کرده است. این رشد به اندازهایست که مشتریان باید سفارشات را چند هفته قبلتر به شما بدهند! اگر شاغل هستید، باز هم بیش از دو روز در هفته، شیرینی پخت نکنید. شاید بتوانید اوایل بعد از برگشتن از سر کار، این کار را انجام بدهید، امّا یقیناً بعد از مدتی خسته می شوید و آن را کنار می گذارید. در این مرحله قیمتگذاری، بسیار اهمیت دارد، چون اگر قیمت پایینی بگیرید، سود قابل توجهای نمی کنید. اگر قصد دارید یک شغل پارهوقت عالی داشته باشید، باید نیچ شوید، یعنی یک نوع شیرینی خاص درست کنید. مثلاً از بین کیک ، شیرینی خشک یا شیرینی تر یکی را انتخاب کنید. این مسئله شما را در دید مشتریان متخصص نشان می دهد و طبیعتاً مشتریان خاص هم پیدا می کنید. در غیر این صورت اگر می خواهید تمام شیرینیها را درست کنید، در ذهن مشتریان گُم می شوید و سریع شما را فراموش می کنند. حقیقت این است که در این مرحله شما نمی توانید با یک شغل تمام وقت و پخت شیرینی در آخر هفته، رشد کنید. برای این منظور باید شغل تمام وقت خود را هم نیمهوقت کنید، یعنی نصف روز را به کسب و کار شیرینی خانگی خود برسید و نصف دیگر را به شغل اصلی خود رسیدگی کنید. نکته: البته آنهایی که خانهدار هستند، می توانند از همان اوایل به شکل تماموقت، کارها را انجام دهند. حالا دیگر می توانید سفارشات بیشتری بگیرید و درآمدتان افزایش پیدا می کند. اکنون باید به دنبال مشتریهایی باشید که به صورت عمده از شما خرید کنند. با یک مشتری عمده، می توانید، صدها شیرینی یا کیک بفروشید! تفاوت مشتری عمده با مستقیم این است که آنها، خودشان از فروش شیرینیهای شما سود می کنند و دیگر لازم نیست کاری انجام دهید، زیرا اگر مشتریان آنها از محصولات شما راضی باشند، آن زمان است که عمده فروشان، خودشان برایتان تبلیغ می کنند! بنابراین باید سعی کنید، مشتریان عمده بیشتری پیدا کنید. البته هیچوقت مشتری مستقیم را فراموش نکنید، زیرا شما یک کسب و کار شیرینی خانگی هستید و این برای مردم، خاطرات مادران و مادربزرگان را زنده می کند. پس شغل شما مستقیم با خانوادهها سرو کار دارد. یادگرفتن مهارت بازاریابی در مرحله هفتم از نقشه راه کسب و کار شیرینی پزی خانگی، بسیار اهمیت دارد. اغلب بانوانِ شیرینی پز که برای مشاوره به من مراجعه می کنند، می پرسند: چگونه باید فروش بیشتری داشته باشم؟ در واقعا چه کسی از تعداد بالای مشتری بدش می آید؟ تکرار می کنم که برای داشتن یک قنادی حرفهای باید، برنامه و استراتژی داشته باشید. بگذارید یک مثال ساده بزنم: فرض کنید یک سگ خانگی دارید که در حال آب خوردن است. او بسیار تشنه است و نیاز زیادی به آب خوردن دارد. حالا اگر دو نفری او را بگیرید و سرش را به زور نزدیک آب ببرید و بگویید آب بخور، چه واکنشی نشان می دهد؟؟ یقیناً او برای فرار کردن دست و پا میزند. حتی اگر تشنه باشد و ما او را مجبور کنیم، باز هم فرار می کند و به خواسته ما پاسخ مثبتی نمی دهد! در واقع این همان عملی است که بسیاری از مواقع در مقابل با مشتریان خودمان انجام می دهیم. شما شیرینی یا کیکهای خوشمزه درست می کنید و مشتریان هم به شدت به آن نیاز دارند، ولی به علّت ترفندهای فروش غلطی که به کار می بریم آنها فرار می کنند. خیلیها فکر می کنند همین که مثلاً در اینستاگرام یک پست از شیرینی خود می گذارند، بلافاصله مردم باید از آنها خرید کنند! مطمئن باشید درخواست کردن از مردم برای خرید محصولات شما مثل به زور نگهداشتن آنها در برابر ظرف آب است. فقط مدام تکرار می کنید : بخرید بخرید بخرید! اگر می خواهید یک شغل شیرینی پزی خانگی بسیار موفق داشته باشید، باید مهارتهای بازاریابی را یاد بگیرید. مطمئن باشید اگر مقالات وبسایت من را به خوبی مطالعه کنید،در کنار مهارت شیرینی پزی به یک بازاریابی حرفهای هم تبدیل می شوید. مقاله پیشنهادی : همیشه کسانی که فقط به قدرت دستپخت و استعداد خود در شیرینی پزی خانگی اکتفا می کنند، مشتریان محدودی نصیبشان می شود و مدام باید به دنبال مشتری بگردند. در مرحله هفتم از نقشه راه، داشتن یک وبسایت لازم و حیاتیست! چون در این مرحله فروش واقعی شروع می شود. نگران نباشید؛ آماده سازی یک وبسایت اصلاً سخت نیست و من به شما کمک می کنم، در عرض یک روز آن را آماده کنید. قول بدهید که این کار را پشت گوش نمی اندازید، باشه؟ برای راحتی بیشتر می توانید از سایت سازهای آماده هم استفاده کنید، کار با فروشگاه ساز بسیار راحتتر از گزینه بالاست. اگر فقط در شبکه اجتماعی فعالیت کنید، مشتریان تصوّر می کنند شما در کارتان جدی نیستید و فقط برای وقتگذرانی دست به این کار زدید! وبسایت، شما را حرفهای تر و جدی نشان می دهد. در ضمن تمام مراحل فروش در وبسایت اتوماتیک است. اگر شیرینی پخته شده در عکس خوشمزه به نظر نرسد، مشتری هم علاقهای به خرید و خوردن آن پیدا نمی کند. عکسهای شما باید به صورتی باشد که مشتری با دیدن آن، آب از لب و لوچهاش راه بیفتد. در این مرحله باید به صورت تمام وقت وارد کسب و کار شیرینی خانگی شوید و روز به روز درآمد خود را بیشتر کنید. مرحله هشتم جایی است که شما دو یا سه مشتری عمده فروش (مثل تالار یا فروشگاهها) و گروهی از مشتریان مستقیم دارید. وقتی سه یا چهار ماه به صورت نیمهوقت فعالیت کردید، زمان آن فرا می رسد که تمام ساعات خود را به این شغل اختصاص دهید. درکتان می کنم! وارد شدن به این مرحله بسیار ترسناک است، لحظهای که باید تصمیم بگیرید و از شغل نیمهوقت خود بیرون بیایید. اکثر کارآفرینان موفق این لحظه را تجربه کردند. امّا باید به آینده فکر کنید و آن را در آغوش بگیرید، یادتان می آید که در قسمتهای اول مقاله به شما توضیح دادم که رشد کسب و کار مثل رشد یک گیاه و تبدیل آن به درخت است؟ حالا زمان درخت شدن شما فرا رسیده، بنابراین با شجاعت به سمت آن بروید و نگران نباشید، چون طبق یک برنامه اصولی و تدریجی جلو آمدید. سعی کنید برای وارد شدن به مرحله هشتم، از قبل کمی پول پس انداز کنید. در مرحله هشتم به موارد زیر دقت کنید : در این مرحله از کسب و کار شیرینی خانگی، باید راز وفاداری مشتریان خود را کشف کنید. امروزه به علّت وجود فراوان کسب و کارها، اگر نتوانید این راز را پیدا کنید، آنها یک قناد خانگی دیگر را پیدا می کنند! نگران نباشید حتی اگر بعضی از آنها شما را ترک کنند، باز هم اتفاقی نمی افتد، چون همیشه می توانید مشتریان جدیدی پیدا کنید. ولی این دلیل نمی شود که راز وفاداری مشتری را پیدا نکنید، من در مقالاتم این راز را آموزش می دهم. صاحب یک کسب و کار شیرینی پزی خانگی باید در مرحله هشتم، بازاریابی حرفهای را یاد بگیرد. نتیجه یاد گرفتن بازاریابی حرفهای، موارد زیر است:
هیچکس با دانش بازاریابی حرفهای به این جهان وارد نشده است. می توانید برای یادگیری این علم به پشتیبانی پیام دهید تا تیمم شما را راهنمایی کند. من به شما چیزهایی یاد می دهم که بارها و بارها تجربه شدند و دیگر لازم نیست در کسب و کار قنادی خانگی خود، 3 یا 5 سال آزمون و خطا کنید. بهینهسازی یا سئو یعنی کاری کنید که آقا یا خانم گوگل، سایت شما را دوست داشته باشد و زمانی که فردی در منطقه زندگی شما، از طریق گوشی {خرید شیرینی} راسرچ می کند؛ گوگل سایت شما را به او نشان می دهد. با سئو دیگر لازم نیست دنبال مشتری بگردید، آنها خودشان به سمت شما می آیند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو، روی لینک زیر کلیک کنید. یک برند یا کسب و کار شیرینی خانگی، فقط اسم، لوگو، رنگ، کارت ویزیت و … نیست! البته بسیاری از مردم هنوز اینگونه فکر می کنند. درست است که سایت و شبکه اجتماعی شما باید زیبا و فعال باشد یا عکس های خوبی داشته باشید. امّا برند شما همان چیزی است که مشتریانتان در مورد شما احساس می کنند. مثلاً وقتی به مهربانی و یا خوش قولی فکر می کنند، ناخودآگاه به یاد اسم شما می افتند. و این مسئله حاصل نمی شود، مگر با ارتباط موثر و گرم با مشتریان. باید شعار کسب و کار شیرینی خانگی شما در دل او بنشیند. وای! خسته شدم ؛ جواب سوال نقشه راه کسب و کار قنادی، بسیار طولانی بود. به شما هم تبریک می گویم که به این قسمت از مقاله رسیدید، این یعنی در کارتان بسیار مصمم و جدی هستید. نمی توان تمام موارد بازاریابی و فروش را در این مقاله نوشت، امّا به صورت خلاصه چند مورد را در زیر می نویسم :
مقاله پیشنهادی: توصیه می کنم برای این که فروش شیرینی خانگی خود را افزایش دهید، حتماً مقاله زیر را مطالعه کنید. در این نوشته 4 ترفند عالی را یاد می گیرید که باعث افزایش فروش شیرینی خانگی می شود. من در این مقاله به 11 سوال مهم درباره کسب و کار شیرینی خانگی پاسخهای جامع و کاملی دادم. اینها پرسشهایی بود که شما بارها و بارها از من پرسیده بودید. حالا نظرتان را بگویید: آیا جوابهای من به شما در راه اندازی شغل شیرینی پزی خانگی، کمک کرد؟ شما چه دغدغه و مشکلاتی برای شروع این کسب و کار دارید؟ در هر صورت برایم در زیر بنویسید.2. معایب شغل شیرینی خانگی چیست؟
3. هزینه تجهیزات کارگاه قنادی خانگی چقدر است؟
هزینه تجهیزات پخت شیرینی
هزینه مکان در شروع کسب و کار
هزینه نیروی کار
هزینه بستهبندی شیرینی و کیک
هزینه مواد اولیه کیک و شیرینی
هزینه تبلیغ شیرینیپزی خانگی
4. آیا برای کسب و کار شیرینی خانگی به مجوز احتیاج داریم؟
مراحل اخذ کارت بهداشت 1. مراجعه به دفتر پیشخوان عمومی 2. ارئه عکس و مدارک هویتی 3. مراجعه به آزمایشگاه 4. نمونهگیری و انجام آزمایش 5. گرفتن جواب آزمایشگاه 6. اعلام نظر پزشک برای گرفتن کارت بهداشت 7. پرداخت هزینه 8. گرفتن کارت بهداشت از دفتر پیشخوان عمومی مراحل اخذ مجوز کارگاه شیرینیپزی 1. دو عدد کپی برابر اصل تمام مدارک هویتی 2. 12 قطعه عکس 3 در 4 3. دو کپی برابر اصل کارت پایان خدمت (برای مردان) 4. اصل و کپی سند مالکیت یا اجارهنامه 5. گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد 6. گرفتن موافقتنامه اداره اماکن 7. عضویت در صنف مورد نظر 5. چگونه شیرینی پزی را یاد بگیریم؟
6. برای شیرینی پزی در خانه به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
انواع مواد اولیه را بشناسید
در شیرینی پزی خانگی، چیدمان و تزیین را یاد بگیرید
خودتان را بروز نگه دارید
در شغل شیرینی خانگی، خلاقیت داشته باشید
سرعت عمل داشته باشید
در کسب و کار قنادی خانگی، مسئولیت پذیر باشید
تمیز باشید
کار گروهی را به خوبی انجام دهید
7. درآمد شیرینی پزی در خانه چقدر است و مشتریان من چه کسانی هستند؟
سوپرمارکت و فروشگاهها
رستوران و کافه
مراکز تشریفات و تالارها
مشتریان شخصی یا عمومی
8. باید چه مواردی را برای راه اندازی کسب و کار شیرینی خانگی رعایت کنیم؟
9. برای رسیدن به درآمدهای بالا در شغل شیرینی خانگی باید چه کار کنیم؟
به این سه نکته دقت کنید
نکته :
کسب و کار شیرینی پزی خانگی، مثل یک گیاه است، اوایل بسیار کوچک است، امّا وقتی بزرگ شد، تبدیل به یک درخت تنومند می شود.
10. آیا نقشه راهی برای کسب و کار قنادی خانگی وجود دارد؟
مرحله اول (افراد مبتدی)
مرحله دوم: یک نام انتخاب کنید
مرحله سوم : قیمت گذاری کنید
ارزش را بالا ببرید
مرحله چهارم : بر روی رشد کردن تمرکز کنید
مرحله پنجم: یک شبکه اجتماعی باز کنید
مرحله ششم: آموزش رشد کسب و کار و بازاریابی شبکه اجتماعی ببنید
مرحله هفتم ( افراد متوسط)
بهقول شاعر:
ره رو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود / ره رو آن است که آهسته و پیوسته رود
حالا زمان رشد کردن است
در مرحله هفتم باید بازاریابی ابتدایی را یاد بگیرید
روش یادگیری مهارت بازاریابی
یک وبسایت داشته باشید
در مرحله هفتم به عکاسی اهمیت دهید
مرحله هشتم: آخرین مرحله از نقشه راه شیرینی پزی خانگی
مشتریان را شگفت زده کنید
بازاریابی حرفهای را یاد بگیرید
سایت خود را بهینهسازی کنید
برند سازی کنید
خلاصه پاسخ به سوال نقشه راه راه اندازی و پیشرفت در کسب و کار شیرینی خانگی، یک فرایند تدریجی و بدون استرس است برای رشد بیشتر در قنادی خانگی، باید وبسایت داشته باشید و در شبکه اجتماعی فعالیت کنید شغل قنادی خانگی سریع به درآمد می رسد و با یادگیری بازاریابی و عِلم رشد کسب و کار، درآمدش چندین برابر میشود همه می توانند علم بازاریابی و فروش را یاد بگیرند (از طریق مطالعه کتابها باید آزمون خطا و شکست را تجربه کنید و از طریق دورههای آنلاین به ترفندهای صحیح و امتحان شده دست پیدا می کنید) 11. برای بازاریابی و فروش شیرینی و کیک خانگی چه کار کنیم؟
نتیجه گیری
سلام برای پخت شیرینی و فتیر در خانه نیاز به مجوز هست؟
سلام فاطمه عزیزم.
خیر، برای پخت سفارشی و محدود در خانه، نیاز به مجوز ندارید.
اما اگر بخواید کارگاه خانگی درست کنید و محصول زیاد تولید کنید رو به صورت گسترده پخش کنید، بهتره مجوز بهداشت دریافت کنید (منظور از کارگاه خانگی فضایی بزرگ و مجزا توی خونست که تجهیزات حرفه ای یا صنعتی توش گذاشتید.)
بهترین ها رو برات آرزو می کنم
موفق باشی
سلام بانوی عزیز، بسیار سپاسگزارم بابت مطالب مفید و ارزندتون. من به تازه گی به فکر شیرینی پزی خانگی افتادم وآشنایی با شما قطعا در پروسه شروع تا رسیدن به نتیجه مطلوب برام بسیار ارزشمند و مفید خواهد بود.
سلام زیبای عزیزم
خیلی خیلی خوشحالم که مطالب برات کاربردی و مفید بوده
بی نهایت از پیام با محبتت ممنونم و بی صبرانه منتظر خوندن یا شنیدن خبر موفقیتت هستم.
بهترین ها رو برات آرزو می کنم
موفق باشی عزیزم
باسلام خدمت خانم برادران
اینجانب خیلی خرسندم که با مقاله شما آشنا شدم و به شدت از این مقاله راضیم.عااااااالی بودید و خیلی چیزها ازتون یاد گرفتم.باز هم حتما به سراغتون خواهم اومد. خدا خیرتون بده.اجرکم الله.
سلام جناب عبدی عزیز
خیلی خیلی خوشحالم که مطالب سایت توجه شما رو جلب کرده و براتون مفید بوده
از محبت و لطف بی اندازه شما ممنونم
با آرزوی بهترین ها برای شما
موفق باشید
سلام وقت بخیر من میخوام شروع کنم تو این زمینه کار کنم باید کلاس اموزشی برم درسته چون هیچی بلد نیستم
سلام فاطمه عزیزم
اگر تا حالا هیچ فعالیتی در این زمینه نداشتی، بله بهتره که درابتدا در یک کلاس آموزشی شرکت کنی تا هم بیشتر با این کار آشنا بشی و هم در زمان کوتاه تری مهارت رو به دست بیاری.
اما اگر از قبل یکسری تجربه و مهارت داری، میتونی اونها رو با ویدیو های یوتیوب و … ارتقا بدی و کار خودت رو استارت بزنی.
یادت نره که حتما تمرکز خودت رو روی یک مدل محصول حفظ کنی، نه محصولات مختلف
بهترینها رو برات آرزو می کنم
موفق باشی
با سلام و سپاس از مقاله بسیار ارزشمندتون. امشب به مقاله شما برخورد کردم و بسیار ارزنده و آموزنده س.
ممنونم که تجربیات با رزشتون رو به اشتراک گذاشتید.
همیشه شاد و سربلند باشید.
سلام جناب هوشمند عزیز
خیلی خوشحالم که این مقاله توجه شما رو جلب کرد و مطالبش برای شما مفید بوده
از نظر و محبت شما بی نهایت متشکرم.
بهترین ها رو براتون آرزو می کنم
موفق باشید
سلام ، در مورد جواز کسب و کار خانگی قوانین تغییری داشته؟
سلام ریحانه عزیزم
بله داشته ولی خیلی چشمگیر نبوده و تقریبا میشه گفت یکم روال دریافتش سریع تر از گذشته شده.
بهترین ها رو براتو آرزو می کنم
موفق باشی
سلام وقتتون بخیر خدا قوت
متن و مقاله تون رو خوندم و چقدر راحت و روان و با دقت توضیح دادین و خیلی متشکرم از نکات و پیشنهادتون برای پیشرفت کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای خانگی مثل بنده که کار کیک و شیرینی انجام میدم فروشم کم هست به خاطر مشغله ها ولی خدارو شکر امیدوارم بهتر و بیشتر بشه
نکاتتون رو سعی میکنم رعایت و اجرا کنم
موفق باشید ممنون ،🌷🌷
سلام بانو جان
خیلی خوشحالم که مقاله رو دوست داشتی و مطالب براتون مفید بوده.
مطمئن باشید که اگر این نکات رو به صورت اصولی توی کسب و کارتون پیاده کنید، خودتون خیلی زود شاهد رشد و بیشتر شدن فروشتون خواهید بود.
در ضمن از محبت بی اندازتون ممنونم و براتون بهترین ها رو آرزو می کنم.
موفق باشی
خانم برادران عزیز
خیلی مطلب جامعی بود متشکرم ازتون.
من قراره استارت شیرینی خانگی رو بزنم خیلی برام مفید بود.
سلام مهدیه عزیزم
اول خیلی متشکرم از نظرت و خوشحالم که مطلب برات مفید بوده
دوم هم برات آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم کسب و کارت پر رونق باشه
موفق باشی
سلام خانم برادران عزیز
خداقوت و ممنون بابت مقالهی کاربردی و مفیدی که به اشتراک گذاشتید🙏🏻
من تازه قدمهای اول برای شروع کسب و کارم رو برمیدارم.
مقالهی شما اطلاعات بسیار خوبی به من داد و برای شروع کار چراغ راه خوبی بود♥️
سلام ریحان عزیزم
خیلی خوشحالم که مقاله رو دوست داشتی و تونست بهت کمک کنه.
برات بهترین ها رو آرزو دارم
موفق باشی
خیلی سپاسگزارم بابت این مقاله پربارتون
بنده برای شروع کارم یه وام گرفتم به مبلغ ۲۰ میلیون برای تهیه وسایل ضروری و فر که نداشتم
و بصورت حرفه ای کار نکردم که سفارش بگیرم و تجربه درست کردن کیکم نداشتم چون در واقع وسایل اولیه رو نداشتم مثله فر
خانم برادران بنظرتون این وام گرفتن من قدممثبتی بود ؟یا الان زمان مناسبی نبود برای وام گرفتن؟
سلام دلارام عزیزم
من همیشه توصیه می کنم که اول حتی شده به صورت قرضی یا با استفاده از وسایل پیش پا افتاده، کاری که قراره انجام بدید رو یاد بگیرید و وقتی تصمیم دارید گسترشش بدید، از وام یا قرض برای خرید لوازم اولیه استفاده بشه .اونهم نه تمام وسایل بلکه لوازمی که کار رو ساده تر کنه .چون درست اینه که از سود حاصل شده ،کسب و کار رو تجهیز کرد.
با این حال این یک پیشنهاده که طبق تجربه بدست اومده اما اگر شما در پرداخت قسط وامتون مشکلی ندارید و کسی کمکتون می کنه، هیچ ایرادی نداره و اتفاقا خوب هم هست.
ولی دلارام جان فراموش نکن که واجب تر از لوازم اولیه، آموزشه .
برات بهترین ها رو آرزو می کنم
موفق باشی
دمتون گرم
لذت بردم
من اول راهم . شروع کردم به پخت شیرینی گردویی.
امیدوارم از مطالبتون بتونم به نحوه احسن استفاده کنم .
خدا خیرتون بده
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحالم از اینکه مقاله رو دوست داشتید و مطالبش براتون مفید بوده.
براتون بهترین ها رو آرزو می کنم
موفق باشید
ممنون از مقاله بی نظیرتون. من در راه اندازی شیرینی فروشی مشکل زیادی داشتم و نمیدونستم درآمد شیرینی فروشی چقدره. مقاله شما خیلی بهم کمک کرد
سلام آقا سعید گرامی
خوشحالم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده .
بهترین هارو براتون آرزو می کنم .
موفق باشید